Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости-166 ЖТД

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Порових се из стари сайтове и наистина 821325 е усиленият Дано съм в грешка със спомените за моят Помня че се въртяха двата номера но кой сложих

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

Сега изпаднах в размисъл как да разбера кой от каталожните номера съм сложил Как да го разбера
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

Чета и аз сега ,ама е мазало. Всеки подхвърля цени,марки,магазини,кат.номера. Няма да взимам усилен.Не ми е чипосана колата, никакъв смисъл няма да се изшия 300 пари отгоре за тоя дето клати гората.
      Актуалното предложение към мен беше от сервиза с отстъпката Рикамби Оригинали за около 400 стотака и някой лев(около100-130) за труд
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Визуално се различават само по феродовия, усиления е с профилирани лъчи на феродовия докато обикновения е с прави.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003 г.
        Alfa Romeo 164 2.0 T.S.

Comment

Ще пробвам да обобщя от всичко изговорено до тук какво е важно и е подтвърдено масово от хорицата тука та:

1.Имаш три варианта за съединител на Алфа 166 2.4 ЖТД

2. Първия е Валео усилен с номер 821325. Според много хора най-добрия и съответно най-скъп вариант- около 643 лева

3. Втория е Валео, но 821324...не усилен и се лсага на всичко що е ЖТД, като се почне от Алфа 147, през 156, до 166. Има и други марки като Рикамби ,Лук и пр. ,според много хора приравнени на 821324, демек не усилени. Цена-между 350 и 420 лева

4. Четвъртият вариант е Фиатов с номер 60816362. За него знам ,че "става". Цена- не можах да намеря

Те това синтезирах. Дано еполезно
          Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

След вчерашното писане днес ходих в магазина да проверя какъв номер съединител съм си взел Олекна ми като ми каза че е бил 821325 Цената му беше мисля 480лв с някакви отстъпки който май бяха доста големи А за това колко е истински само оня отгоре знае Както писах в по горните постове на лепенката на опаковката е пишело този номер но съдържанието Дано да е било каквото трябва

Comment

Има и още един вариант за 360 лв. на валео, който не излиза по каталозите. Слага се на кола над 170 коня, така, че би трябвало да се води "подсилен". Аз съм с такъв от около 20 000 км и съм чипосан. Но ако някой има сериозен интерес да пише едно лично
              166, 2.4 JTD'00

Comment

Вижте ся няма такова нещо като "води се подсилен" или е подсилен или не. Всички без 325 са с нормални ламели на притискателя само 325 е с оребрени ламели на притискателя та това му е усилването - има го и по евтин от 650лв. Преди време пак имаше такава тема и се обсъждаше на широко, че някои чак поиска технически данни за усиления. Моя опит е следния. Като даде фира оригиналния сложих Валео не помна какъв, но за 2007г беше най "усиления" издържа 20 000км и се разкова - бяха скъсани и нитовете като го свалих. След това сложих 325 като междувременно колата беше позасилена още и досега си карам с него 30 000км като издържа 2 Трак дея. Скоро сваляхме кутията че проточе семеринга и беше омаслила всичко и съединителя и притискателя бяха като нови.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                  Вижте ся няма такова нещо като "води се подсилен" или е подсилен или не. Всички без 325 са с нормални ламели на притискателя само 325 е с оребрени ламели на притискателя та това му е усилването - има го и по евтин от 650лв. Преди време пак имаше такава тема и се обсъждаше на широко, че някои чак поиска технически данни за усиления. Моя опит е следния. Като даде фира оригиналния сложих Валео не помна какъв, но за 2007г беше най "усиления" издържа 20 000км и се разкова - бяха скъсани и нитовете като го свалих. След това сложих 325 като междувременно колата беше позасилена още и досега си карам с него 30 000км като издържа 2 Трак дея. Скоро сваляхме кутията че проточе семеринга и беше омаслила всичко и съединителя и притискателя бяха като нови.
                  Е затова казвам, че може да се приеме за по-як, щото е за по-мощна кола
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Аз пък да ви кажа че има и десети....съединител от 156-ца за около 200-220лв.
                    Пак става,въпроса е колко ще издържи
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Аз пък да ви кажа че има и десети....съединител от 156-ца за около 200-220лв.
                      Пак става,въпроса е колко ще издържи
                      Аз знам поне още 6 модела дето стават
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Тъи тъи,и аз това исках да кажа
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ми ха кажи ги де. Марки модели и номера и от къде да се вземат. Така ще си най-полезен на всички ( и най -вече на ме в момента)

Comment

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
                            Ми ха кажи ги де. Марки модели и номера и от къде да се вземат. Така ще си най-полезен на всички ( и най -вече на ме в момента)
                            Изобщо няма да съм полезен напротив! Казах и пак ще повторя оригинално и единственно решение е 325 съединител на валео Неискам някой да ме псува щото съм дал номер ма после почнал да боксува след 1000км
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Изобщо няма да съм полезен напротив! Казах и пак ще повторя оригинално и единственно решение е 325 съединител на валео Неискам някой да ме псува щото съм дал номер ма после почнал да боксува след 1000км
                              Така да е, тогава както съм казал и в по-горния пост 325 е най-доброто , а алтернативните вариати (който Бобо не препоръчва) са 324 и фиатовия с опоменатия номер. Има и вариант на Chimev , който е ТиН-ско Валео за 360 лева...

Comment

Пак да се намеся Моят го смених с 325 Но това е номерът на сборката от притискател феродов диск и аксиален лагер Всичките елементи поотделно имаха щамповани някакви други номера Не съм ги записал какви са номерата на елементите от комплекта съединител но кой ще ми докаже съдържанието на комплекта 325 че е било това което трябва Колегата Гиги казва за оребрени ламели но не помня моят с какви е бил

Comment

Working...
                                X